2 nieuwe active cases; 3 genezen
03 Dec 2020, 20:32
foto


Twee positieve gevallen zijn vandaag geregistreerd. Van de 121 testen waren 119 negatief. Drie personen zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is van 17 naar 15 gedaald.

Zes patiënten zijn in het ziekenhuis opgenomen. Nu zijn er in isolatie 7 mensen die positief zijn. Op de Intensive Care Unit in het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn twee patiënten in behandeling. In isolatie zijn er nu 1.432 personen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vandaag op een persconferentie meegedeeld dat inderdaad de cijfers soms niet kloppen, maar dit heeft te maken met wanneer de melding plaatsvinden. Verder moeten gegevens goed geverifieerd worden. Soms vinden meldingen traag plaats. Hij benadrukt dat de regering geen baat bij heeft om  informatie achter te houden.

De meeste problemen die nog steeds ondervonden worden, zijn met passagiers uit Nederland die niet in quarantaine willen. Zij vinden dat een negatieve test voldoende moet zijn. Er zijn intussen nieuwe richtlijnen dat de quarantaine tijd ingekort kan worden. Volksgezondheid buigt zich hierover en zal nadere mededelingen doen of de quarantaineruimte ingekort wordt.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August