Kanhai: Geen reden om Adhin langer vast te houden
19 Nov, 04:44
foto


Irvin Kanhai, raadsman van ex-vicepresident tevens Assembleelid Ashwin Adhin, vindt dat er geen reden is om zijn cliënt langer vast te houden. Gisteren is Adhin samen met Amien D., Vijendra R. en Antonio Ramon K. voorgeleid bij de rechter-commissaris. Antonio Ramon K. is vrijgelaten. De anderen zijn nog onder arrest.

Kanhai zegt aan Starnieuws dat hij nog geen verzoek tot invrijheidstelling ingediend heeft, omdat Adhin zijn inverzekeringstelling al getoetst wordt bij de rechter-commissaris. De toetsing dient in zeven dagen plaats te vinden. Aangezien de anderen eerder gearresteerd waren, is ook Adhin meteen voorgeleid. Vandaag zal de rechter-commissaris het oordeel kenbaar maken. "Als mijn cliënt vrijkomt, dan hoef ik op basis van artikel 54a de invrijheidstelling niet meer in te dienen", legt de raadsman uit. 

Ook vicepresident Ronnie Brunswijk zal volgens Kanhai vandaag worden gehoord. Adhin heeft verklaard dat hij over deze kwestie een gesprek heeft gevoerd met Brunswijk. De media-apparatuur waar het over gaat, zou worden gedoneerd aan het Doven Instituut. Adhin had voorgesteld dat Brunswijk de spullen zou doneren. Deze verklaringen zullen voorgehouden worden aan Brunswijk.

Over de vrijlating van Antonio Ramon K. zegt Kanhai dat de spullen nooit bij hem waren. Op grond daarvan is hij vrij. Uit de verklaringen is volgens de advocaat niet gebleken wanneer en door wie de apparatuur is vernield.

Advertenties