Mangre wil opheldering over dubieuze zaken bij Onderwijs
11 Nov, 06:32
foto
Assembleelid Reshma Mangre stelt vragen over onderwijs. (Beeld: DNA)


Assembleelid Reshma Mangre (VHP) heeft tijdens de begrotingsbehandeling 2020 dinsdag enkele kritische kanttekeningen geplaatst over zaken die volgens haar mis zijn bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur. Er zijn biologieboeken in Nederland gekocht voor 10 miljoen euro. Deze boeken zijn volgens haar informatie afgekeurd. Ze zijn opslagen, waarvoor ook opslagkosten worden betaald. Mangre wil weten wat het allemaal kost en welke stappen er ondernomen moeten worden.

Twaalf onderwijsfunctionarissen zijn volgens Mangre in het bezit van onderwijzerswoningen met perceel. De woningen worden onderverhuurd aan derden. De directeur van Onderwijs zou ook in het bezit zijn van zo een woning. Daarnaast gaat het om een inspecteur, een gewezen minister van Onderwijs, een echtgenote van een gewezen minister, een ex-districtscommissaris en anderen. Mangre heeft de namen overhandigd aan de leiding van De Nationale Assemblee. Mangre vroeg om een inventarisatie van de woningen, in wat voor staat ze verkeren en door wie ze bezet worden gehouden. Ze moeten terugkeren in de boezem van de Staat.

Het Assembleelid had ook geen goed woord voor over dat zaken van onderwijsgevenden niet in orde worden gemaakt. Ze worden als strafmiddel ook gemuteerd, waardoor zij lange afstanden moeten afleggen. Gecommitteerden kunnen niet over hun geld beschikken, gratificaties blijven uit en leraren die een hogere graad hebben bereikt door studies, niet correct worden ingeschaald. Zij vindt dat deze zaken rechtgetrokken moeten worden.

De huidige directeur van het Instituut voor Opleiding van Leraren en anderen worden betaald op basis van 40 MO-b uren. Waarom wordt er volgens Mangre niet betaald volgens de bevoegdheidsgraad van de persoon. Een MO-b uur is SRD 439,60. De IOL-directeur ontvangt volgens het Assembleelid SRD 17.684, terwijl een directeursschaal maximaal SRD 9.044 is. Het Assembleelid wil verheldering van de minister op al deze punten. De regering komt maandag aan het woord.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January