Regering zal sleephelling bij Gran Olo-sula herstellen
07 Nov, 02:51
foto
President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk ondersteunen elkaar om de plek te bereiken waar de verwaarloosde sleephelling is.


President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben zich georiënteerd bij de 'futu pasi', waar boten voor de Gran Olo-soela uit het water gehaald worden. De spullen moeten uit de boot, die gesleept moet worden over de helling. Er was indertijd, toen Cyrill Ramkisoor van de VHP, minister was in de jaren tachtig van de vorige eeuw, een sleephelling gebouwd, maar deze is nu vervallen. Ter plekke beloofde de president dat het bouwwerk en de sleephelling in ere hersteld zullen worden. 

Stanley Dijksteel, adviseur van de president en mede belast met het beleidsdomein Ontwikkeling Binnenland, zegt aan Starnieuws dat de totale infrastructuur kapot is. Het gebouw is vervallen, de machines zijn defect en de bekabeling is niet meer in tact. Het is bijzonder moeilijk voor de mensen om hun vracht aan te vervoeren voorbij de waterval om deze weer in de boot te laden. 

Granman Bonoo Velanti heeft de regeringsdelegatie gevraagd om een kijkje te nemen. Doordat de sleephelling niet meer gebruikt kan worden, ondervinden de mensen veel ongerief. Dijksteel deelt mee dat minister Riad Nurmohamed zich over dit project zal ontfermen. De granman is ingenomen met de toezegging van de regering. 


Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January