SLM verontschuldigt zich voor onregelmatigheden bij vlucht
12 Oct 2020, 18:42
foto


Door  de stijgende Covid-19 infecties in Nederland heeft de Surinaamse overheid kort voor de vlucht van 6 oktober extra maatregelen getroffen. Bij de uitvoering daarvan hebben zich "zeer tot onze spijt, enkele onregelmatigheden voorgedaan", zegt de SLM in een persbericht. De vliegmaatschappij biedt haar verontschuldiging aan aan de passagiers op deze vlucht uit Amsterdam, voor het ongerief dat zij eventueel hebben ervaren door de extra Covid-19 maatregelen waarmee zij werden geconfronteerd op Schiphol en Zanderij.

Uit hoofde van haar verantwoordelijkheid zal de SLM zich te allen tijden confirmeren aan het overheidsbeleid. Voor wat betreft de vluchtafhandeling van 6 oktober is er een onderzoek ingesteld naar het verloop van de gebeurtenissen en inmiddels zijn er stappen ondernomen om in het vervolg dergelijke onregelmatigheden te voorkomen. De dienstverlening van de SLM mag nimmer in het geding zijn en derhalve zal bij herhaling niet worden geschroomd om gepaste maatregelen en/of sancties te treffen, stelt de SLM. De passagiers zijn ermee geconfronteerd dat ze ruim SRD 5.000 moesten betalen voor bewaking. 

"Wij zijn in continu overleg met de overheid omtrent de voorwaarden en instructies in verband met de acceptatie van passagiers in verband met de beheersing van de Covid-19 verspreiding en zullen blijven toezien op de naleving daarvan in het belang van de gezondheid van de passagiers in het algemeen en dat van de bevolking in het bijzonder," zegt de SLM. 

Na heftige kritiek is intussen de overeenkomst met het bewakingsbedrijf Blitzz nietig verklaard door de ministers van Volksgezondheid en Transport, Communicatie en Toerisme. Beloofd is dat er een onderzoek wordt ingesteld. Beweerd werd dat het bewakingsbedrijf zou zijn ingeschakeld door de SLM. 
Advertenties