Guyana: Gecrashte toestel naar Suriname had 390 kg coke
19 Sep, 12:27
foto
De gecrashte Beechcraft met 390 kilo cocaïne die op weg was naar Suriname. (Foto: GFC)


In het tweede toestel, een blauwwitte Beechcraft, dat maandag is gevonden in buurland Guyana, hebben de Guyanese autoriteiten 390 kilo cocaïne aangetroffen. Zondagavond was een ander toestel, een rood witte Cessna 206, dat was gecrasht op de 9 Miles Airstrip in Issano Region Seven aangetroffen. Daarin waren drie personen, die zijn aangehouden.

Uit ondervraging bleek dat de toestellen op weg waren naar Suriname. De politie heeft de namen van de piloten en de technicus vrijgegeven. Het gaat om Juan Ivan Fortool en Manoel Edson Pinheiro Costa. De naam van de derde persoon die gewond was en een gebroken arm heeft overgehouden aan de crash, is niet bekendgemaakt.

In de Beechcraft werd het lijk van de 49-jarige Braziliaan Alessandro Eduardo Petravicies aangetroffen. De onderzoekers hebben ook een link kunnen leggen tussen de Beechcraft en de Cessna. De neergestorte Beechcraft is enkele honderden meters verder van de gecrashte Cessna aangetroffen. In de Beechcraft zijn bezittingen van de gewonde man uit de Cessna aangetroffen.

Eén van de toestellen zou volgens de mannen, die nu zeker tot 30 september vastzitten in de Guyanese gevangenis, onder weg naar Suriname technische problemen hebben gehad. Terwijl de Beechcraft vrijwel volledig verwoest is, valt de schade aan de Cessna nog mee. Het toestel is in tact. Twee van de mannen zijn Brazilianen en één is een Venezolaan.
Advertenties