Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur; Hooghart opgelucht
17 Sep, 05:55
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, op een persconferentie woensdag.


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale Landsdienaren Organisaties (CLO) is niet lovend over Elviera Sandie, die ontheven is als directeur Cultuur. “Na wan hele tijd keba wan fyo fyo de na cultuur. En door a fyo fyo disi productie no de na a directoraat disi. Neks no ben p’sa,” zegt Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Werknemers van het directoraat Cultuur hervatten maandag het werk, nadat zij sinds vorig jaar in actie zijn geweest. Zij konden niet meer door een deur met Elviera Sandie, ondertussen ontheven directeur.

Hooghart heeft woensdag op een CLO persconferentie bekendgemaakt dat er een nieuwe directeur op het directoraat komt. Roseline Daan (NPS-hoofdbestuurslid) gaat deze week de scepter overnemen van Sandie. Volgens de CLO-voorzitter zijn er goede gesprekken geweest met president Chan Santokhi en zijn kabinetsdirecteur Ajay Moensi dat het werk maandag wordt hervat.

“Ik hoop dat de nieuwe directeur echt gevoel heeft voor mensen hoor. Want a vorige dame no ben man taki tap wan let fasi nanga onu” zegt een medewerker. Hij is langer dan een jaar 'in beraad' geweest. Volgens hem kon het personeel niet prettig werken onder leiding van Sandie. Een andere collega hoopt dat de nieuwe leiding gaat werken om de werkomstandigheden te verbeteren.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October