Standaard voor toerisme bepaalt maat voor dienstverlening
15 Sep, 16:39
foto


De standaard Specificatie voor Toeristische Accommodatie stelt de minimumvereisten vast voor het leveren van kwaliteitsvolle dienstverlening aan toeristische accommodatie, zoals hotels, pensions en zelfcatering etablissementen. Deze specificatie is enige tijd geleden door het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) benoemd tot Nationale Standaard.

Door aan de minimumvereisten te voldoen en deze te verbeteren, hoopt men dat de dienstverleners consequent op een efficiënte en kosteneffectieve manier zullen voldoen aan de verwachtingen van de klant, schrijft het SBB in een persbericht. De standaard is vastgesteld door een commissie van deskundigen. De Nationale Commissie voor Toerisme (NCT) heeft haar bijdrage geleverd om deze standaard tot stand te brengen. Dit is gebeurd ondanks het feit dat de heersende Covid-19-pandemie de toeristische sector zware klappen heeft toegebracht.

In de commissie die aan de formulering van deze standaard hebben gewerkt zitten deskundigen van toeristenondernemingen, het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname, Luchthavenbeheer, Suriname Business Forum,  Handel, Industrie en Toerisme - nu Economische Zaken -, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Anaula Nature Resort, Suriname Hospitality and Tourism Association en SSB.
 
Bij de ontwikkeling van deze standaard is gebruik gemaakt van het document: Caricom
regional standard CRS 11: Part 1: 2011: Specification for tourist accommodation Part 1: General requirements
, meldt het SSB.
Advertenties