De slimme lockdown?
21 Aug 2020, 08:31
foto


Beste lezer,
Wij staan op het punt van een enorme lockdown.
Is er goed over nagedacht?
Hieronder de zienswijze van virologen, epidemiologen enz. m.b.t. Covid-19:
Besmetting ontstaat door iemand die hoest of niest waarbij een druppel vocht uit neus of mond van een besmet persoon in neus, mond of ogen van een onbesmet persoon terechtkomt. Men stelt dat zulks na 150 cm niet meer gebeurt. En hier de zienswijze van data-analisten o.a. Maurice de Hond:
1. De grote besmettingen op de wereld hebben plaatsgevonden waar veel mensen bij elkaar waren in koude, droge, gebieden.
2. In de open lucht en in ruimten die goed geventileerd waren, hebben er nauwelijks of geen besmettingen plaatsgevonden.
3. Het virus verzwakt snel in gebieden met hogere temperaturen en met hoge luchtvochtigheid. Als men een kleine hoeveelheid virus binnen heeft is het afweersysteem van ons lichaam in staat het virus onschadelijk te maken. Dit is de reden dat vaak niet alle huisgenoten in één huis worden besmet.
4. In tropische gebieden zijn er grote besmettingen geweest in niet geventileerde ruimten. Bijvoorbeeld in aircoruimten met gesloten ventilatiesysteem zoals op cruiseschepen, bejaardentehuizen en vliegtuigen.
5. Besmetting vindt niet, of nauwelijks, plaats door druppels uit mond en neus.
6. Ca. 80% van alle besmettingen vinden tegenwoordig plaats in de huiselijke sfeer.

Besmettingen komen hoofdzakelijk door Aerosolen. Aerosolen zijn colloïdale mengsels van stofdeeltjes en vloeistofdeeltjes in een gas. Aerosolen uit de longen van besmette mensen kunnen virussen bevatten. Aerosolen zijn zo klein dat die door de lucht kunnen zweven.

Nu hieronder wat vragen en antwoorden:
Vraag één: Twee mensen zitten gedurende een halve dag te werken op vier meter van elkaar in een afgesloten aircoruimte van 5 bij 5 meter. Ze hebben beide een mondkapje op. Een van hen lijdt aan Covid-19. Wordt de andere aangestoken of niet?
Volgens het team vindt er geen besmetting plaats. Social distance groter dan anderhalve meter en mondkapje is op.
Volgens data-analyse wordt de tweede persoon wel besmet. In de gesloten ruimte circuleert koude, droge lucht met actieve aerosolen. Airco lucht is zeer droog.
Vraag twee: In een propvolle bus waarvan zelf de klapstoelen bezet zijn, hebben alle inzittenden een mondkapje op. Alle raampjes zijn helemaal open. Vinden er zich besmettingen plaats?
Volgens Covid-team wel. Want de mensen zitten op minder dan anderhalve meter van elkaar en de groep is groter dan vijf personen. Volgens de data-analisten niet. In goed geventileerde ruimten vooral als het warm weer is in een vochtig klimaat als de onze. De aerosolen waaien weg en de mondkapjes zijn extra bescherming. Een bus mag dus volgeladen zijn.
Vraag drie: In een restaurant waarvan de ramen open zijn en de ventilatoren draaien, zitten mensen op ongeveer een meter van elkaar. Vindt er besmetting plaats?
Volgens Covid-team wel; vanwege de afstand van één meter. Volgens de data-analisten niet. Restaurants mogen dus gewoon open; zolang er goede ventilatie is.
Vraag vier: Op het Onafhankelijkheidsplein is er een grote demonstratie. Er lopen besmette mensen tussen.
Volgens Covid-team is het raak. Ze voldoen niet aan de “social distance”. Volgens de data-analysten en volgens de laatstgehouden massademonstratie tegen discriminatie in Amsterdam wordt niemand besmet.
Vraag vijf: In de goudvelden gaat een goudzoeker na een dag hard werken op bezoek bij een prostitué.
De ruimte heeft geen airco; wel een open raam en een ventilator. Vindt er besmetting plaats?

Zolang het bij een intellectueel gesprek blijft zal het volgens de datamensen niet tot besmetting leiden in onze warme, vochtige, goed geventileerde lucht.
Volgens het Covid-team leidt het toch tot besmetting vanwege de geringe afstand.
Vraag vijf: U hebt nu een goed inzicht in de materie. Probeert u mij antwoord op deze vraag te geven:
Het Covid-team stelt een avondklok in dat begint om 20.00 uur in de avond. Op welke manier denkt men besmetting te voorkomen?
Toch niet om te voorkomen dat wat jongeren groepjes gaan vormen?
Maar hoe zit het dan met de duizenden die hun huis ingejaagd zijn en als kippen achter de TV zitten met opa van 80 erbij? Misschien zelfs met de airco aan? Ongeveer 80% van de besmettingen vinden volgens onderzoek binnenshuis plaats. Besmettingen worden dus binnenshuis aangewakkerd door de protocollen van het team!

Wij zullen in het weekend thuis moeten blijven. Laat het team ons duidelijk vertellen wat ze hiermee willen bereiken.
En ga niet experimenteren als u niet zeker weet wat u doet. Het gaat om loonderving die u niet in staat bent te vergoeden en om mensenlevens. De tijd van “koppen dicht, ingerukt!” is voorbij.

Rudi Jadnanansing
Advertenties