Hoefdraad wordt gezocht door justitie en politie
10 Aug, 17:03
foto
Ex-minister Gillmore Hoefdraad wordt intern opgespoord. Diverse politie-eenheden zijn op de hoogte gesteld dat hij de status van verdachte heeft en gezocht wordt.


Ex-minister Gillmore Hoefdraad (57) van Financiën wordt intern door politie-eenheden opgespoord. Er is een interne opsporing van de verdachte. De weg om Hoefdraad aan te houden is donderdag vrijgemaakt door De Nationale Assemblee die hem in staat van beschuldiging heeft gesteld. 

Hoefdraad wordt onder andere verdacht van overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet Moneylaundring, ambtsverduistering en oplichting. De opsporing is aangevraagd door de Anti-Corruptie unit, vandaag 10 augustus, namens de procureur-generaal. 

De ex-minister is al enige tijd spoorloos. Het vermoeden bestaat dat hij zich in Guyana ophoudt, terwijl anderen menen dat het best kan zijn dat hij in het land is. Dat werd eerder beweerd door zijn advocaten. Starnieuws verneemt dat als Hoefdraad onvindbaar blijft, er een nationale en internationale opsporing zal volgen. Opsporing via Interpol zal worden gedaan als er indicaties zijn dat hij in het buitenland is. Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January
Saturday 16 January