37 personen Newmont Suriname besmet met Covid-19
07 Aug 2020, 00:56
foto


Er zijn in totaal 37 personen bij Newmont Suriname besmet geraakt met het Covid-19 virus, onder wie werknemers en zakenpartners. Geen van hen is op site. 32 personen zijn momenteel hersteld van het virus. Het bedrijf zegt dat met de toename van het aantal Covid-19 gevallen in Suriname, Newmont actief het risico heeft op infectie op de Merian-site. Er wordt een strikt screeningsprotocol toegepast om ervoor te zorgen dat positieve gevallen niet onopgemerkt blijven. Als onderdeel van het protocol worden werknemers die geïdentificeerd zijn als directe contacten met bevestigde gevallen of vermoedelijke gevallen ('suspect cases'), veilig in quarantaine geplaatst volgens BOG-richtlijnen.

Newmont zegt in een vroeg stadium een Covid-19 managementplan ontwikkeld te hebben om het risico van verspreiding
van het virus tot een minimum te beperken en de veiligheid van werknemers en contractors op de site, te waarborgen. Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en is in overeenstemming met de protocollen van lokale en nationale gezondheidsautoriteiten. Het bedrijf zal de geïmplementeerde preventieve maatregelen zoals sociale afstand, verplichte mond-neusbedekking, hygiëne controle voor reizen van en naar de site blijven handhaven en heeft het aantal medewerkers op de site aanzienlijk verminderd om het risico op verspreiding van Covid-19 nog meer tot een minimum te beperken.

Daarnaast heeft Newmont Suriname PCR-testmachines aangeschaft om regelmatig testen van alle werknemers en
contractors, mogelijk te maken. Momenteel worden logistieke werkzaamheden verricht voor het opzetten van
laboratoriumfaciliteiten om testen te kunnen uitvoeren. Het bedrijf erkent dat transparante communicatie en het nauw samen werken met werknemers, zakenpartners en de Newmont vakbond (Newmont Werknemers Organisatie) in deze moeilijke tijd, een belangrijke factor is om de aanpak van het bedrijf op deze pandemie te kunnen managen. "Gezondheid en veiligheid zijn onze eerste prioriteit", zegt het bedrijf dat passende maatregelen zal blijven treffen en samenwerken met autoriteiten om de gezondheid en het welzijn van onze werknemers, zakenpartners en gemeenschappen, te beschermen.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November