Guyana: Bharrat Jagdeo leidt transitie-team
03 Aug, 07:34
foto
President Irfaan Ali van Guyana en Bharrat Jagdeo die het transitie-team van de regering voorzit.


Voormalig president Bharrat Jagdeo leidt het overgangsteam van de regering in buurland Guyana. Onmiddellijk nadat Irfaan Ali was beëdigd als de negende president van Guyana, benoemde hij Jagdeo tot vicepresident en gaf hem de leiding over het overgangsteam van de regering. Hij heeft ook de andere leden van het transitieteam benoemd en ingezworen.

President Ali maakte korte opmerkingen na de eedaflegging in het Arthur Chung Conference Center en deelde mee dat hij zijn volledige kabinet zal aankondigen tijdens zijn inauguratieceremonie die ergens deze week zal plaatsvinden. Hij zei dat hij tijdens die ceremonie een gedetailleerd beeld zal geven van de toekomstige weg voor Guyana. Ali werd in minder dan drie uur nadat de Guyanese Verkiezingscommissie hem tot winnaar van de betwiste verkiezingen had verklaard, ingezworen in zijn nieuwe functie.

Intussen hebben verschillende buitenlandse missies hun felicitaties uitgebracht aan Ali. De ambassadeur van de Verenigde Staten, Sarah-Ann Lynch, de Britse hoge commissaris, Greg Quinn, de Canadese Hoge Commissaris, Lilian Chatterjee en de ambassadeur van de Europese Unie, Fernando Ponz-Canto, hebben de bevolking van Guyana en de verkiezingscommissie van Guyana gefeliciteerd voor het vreedzaam en ordelijk afsluiten van de verkiezingen van 2020.

"We feliciteren de People's Progressive Party Civic (PPP/C) met het electorale succes en Mohamed Irfaan Ali met zijn beëdiging als president van de coöperatieve republiek Guyana. We danken president David Granger voor het aanvaarden van de resultaten zoals het past bij de waardigheid van zijn ambt," zeiden ze in een gezamenlijke verklaring. "We danken alle politieke partijen, technische adviseurs en alle waarnemers - internationaal en nationaal - die hebben deelgenomen aan het verkiezingsproces. We danken Gecom-voorzitter Claudette Singh voor het hebben van de moed van haar overtuiging om de grondwet van Guyana te handhaven."

Namens de landen die ze vertegenwoordigen zeggen de diplomaten dat ze ernaar uitkijken om samen te werken met president Ali en zijn regering, "aangezien deze voor veel directe uitdagingen staat, waaronder de noodzaak om de sociale en economische gevolgen van de Covid-19-pandemie en de ontwikkelingsbehoeften van Guyana's mensen aan te pakken." In de verklaring staat verder: "We kijken er ook naar uit om deze regering vanaf het begin te zien reiken over alle politieke divisies om Guyanezen van alle etnische groepen, rassen en regio's te verenigen rond zinvolle vooruitgang op het gebied van constitutionele hervorming en verzoening."
Advertenties