92-jarige Covid-19-patiënte genezen
29 Jul, 13:50
foto


Mevrouw C. is met haar 92 jaren, tot nog toe de oudste Covid-19-patiente die genezen is van de infectie. Ze is vandaag genezen verklaard in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW). De seniore burger, die volgend maand haar 93e jaardag viert, is blij dat ze naar huis mag.

“Toen ze in het Regionaal Ziekenhuis Wanica werd opgenomen, was ze angstig, kortademig en haar saturatie was laag. Ze kreeg gelijk zuurstof toegediend en werd, net als al onze patiënten, van de nodige medicatie en zorg voorzien”, zegt zuster Spalburg.

De seniore burger was heel voorzichtig en ging nergens naartoe, maar toch raakte ze besmet. Ze raakte geïnfecteerd door iemand die bij haar op visite was geweest en die de Covid-19 maatregelen niet in acht heeft genomen. De patiënte werd op 23 juli opgenomen in het RZW en mag, na bijkans een week, genezen naar huis.

“Mevrouw C. is een sterke vrouw zonder onderliggende ziekten. Ze leeft heel gezond en is goed bij. De gezonde leefstijl heeft zeker geholpen bij het genezingsproces”, zegt zuster Spalburg. De patiënte kreeg ook veel steun en aandacht van haar familie en vrienden. Spalburg vraagt de gemeenschap om "alstublieft rekening te houden met onze ouderen. We moeten ze vooral beschermen tegen Covid-19 door deze ziekte niet naar ze toe te brengen." Ze voegt eraan toe: "Het gaat om een heel fragiele groep, bij wie de kans op overleving na besmetting met het virus heel erg miniem is. Let u er alstublieft op en neem alle Covid-19 maatregelen in acht”.

Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August