Covid-19: 26e leven te betreuren (update)
29 Jul 2020, 11:45
foto


Het aantal doden aan Covid-19 is gestegen naar 26. Op de officiële overheidswebsite zijn 24 doden vermeld. De 25e dode is werknemer van Newmont. Hij was voor het laatst zondag op de polikliniek van Newmont en was niet positief getest op Covid. Hij is vanuit Paramaribo naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht. De 26e persoon heeft dinsdagmiddag het leven gelaten in de Intensive Care Unit van het St. Vincentius Ziekenhuis. Waarom deze twee doden niet bijgewerkt zijn op de officiële website, is niet duidelijk. 

Intussen is het beloofde situatierapport vandaag uitgekomen. Het beschrijft de epidemiologische situatie per 28 juli 0.00 uur. Op basis van 24 doden is het sterftecijfer 1.7%. In de afgelopen drie weken is het dagelijkse aantal gedetecteerde gevallen gestegen van gemiddeld 24 naar 38 tot 60 gevallen per dag in de laatste week, staat in het rapport. 

De gevallen zijn gedetecteerd in Brokopondo, Commewijne, Marowijne, Para, Paramaribo, Wanica en Sipaliwini. "Hoewel in alle districten een kleine stijging is waar te nemen, is de pandemie in Suriname beheersbaar en terug te dringen", stellen de epidemiologen. Vooral in Paramaribo en Wanica is er een stijging, met name in Paramaribo-zuid. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November