Doekhie verbaasd over verzoek Jairam aan pg
21 Jul 2020, 03:46
foto
Ex-Assembleelid Rachied Doekhie


Ex-Assembleelid Rachied Doekhie is er verbaasd over dat Hanisha Jairam nu komt met een verzoek aan de procureur-generaal (pg) om een onderzoek in te stellen naar Canawaima over zaken die al jaren geleden hebben plaatsgevonden. "Zij heeft de leiding in 2018 overgenomen, met een bedrijf dat operationeel was, met een varende ferry. Zij heeft er een puinhoop van gemaakt en vraagt nu om een onderzoek. Zij is bezig witte voetjes te maken bij de ABOP," zegt Doekhie aan Starnieuws. 

Doekhie merkt op dat Jairam heel wat zaken niet kan verantwoorden en hoge bedragen in rekening brengt voor zaken die veel minder gekost hebben. Volgens Doekhie zijn heel wat werken aan bevriende personen gegund voor bedragen waar vraagtekens achter geplaatst moeten worden. Hij merkt op dat de pg ook deze zaken moet onderzoeken, als hij nu ingeschakeld is. 

"In de brief aan de pg zijn er hele leugens en halve waarheden. Na jaren wordt ineens gevraagd om een onderzoek en diverse ABOP-toppers, tot Bordo, zijn benaderd om op de post te blijven," zegt Doekhie. Hij haalde aan dat bepaalde dingen die doorgedrukt zouden worden in Nickerie niet doorgegaan zijn, omdat anderen geweigerd hebben mee te werken. Doekhie is van plan met documenten te komen om zijn beweringen te staven over hoeveel zaken misgegaan zijn onder leiding van Jairam. 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April