Santokhi benadrukt crisis; nog geen geld voor salarissen
21 Jul, 00:00
foto
President Chan Santokhi spreekt het personeel van het Kabinet van de President toe in de Congreshal.


De regering is op zoek naar geld om onder andere salarissen en vakantiegeld uit te kunnen betalen eind juli. De crisis is ernstig hield president Chan Santokhi voor aan staf en personeel van zijn kabinet. Minister Armand Achaibersing heeft gisteren een onderhoud gehad met de bankinstellingen. Het financiële plaatje is gepresenteerd aan de banken, die nog antwoord moeten geven over hoeveel geld ze op tafel kunnen leggen. 

Santokhi heeft een handreiking gedaan naar het personeel van het Kabinet van de President en aangegeven dat eenieder ingezet zal worden. Hij was onaangenaam verrast toen hij bij zijn aantreden op het kabinet vrijdag ontdekte dat er niet eens één computer en of printer aangetroffen werd voor brieven die de deur uit moesten. Hij hield zijn gehoor voor dat mogelijk in de transitiefase spullen veilig opgeborgen zijn, maar het is nu de tijd om ze terug te brengen. "Geef mij geen aanleiding om de dingen te laten zoeken," waarschuwde hij. 

De president kondigde aan dat op zijn kabinet een nieuwe unit erbij komt. Het gaat om de unit Beleidscoördinatie en monitoring. Er komt een beleidsmatrix met een tijdlijn. De zaken die uitgevoerd moeten worden, zullen op deze manier worden gevolgd, waarbij op tijd bijsturing kan plaatsvinden. Het land moet uit de crisis gehaald worden en daarvoor is eenieders inzet nodig. Santokhi deelde mee dat hij 18 van de 24 uren inzet verwacht, terwijl ministers 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn voor hem. 

Er is een onderscheid gemaakt tussen technisch personeel en het politieke kader dat ingezet werd op basis van de politiek-strategische denkrichting. Er zal met eenieder gesproken worden. Mensen kunnen hun op- en aanmerkingen doorgeven aan de nieuwe directeur, Adjay Moensi. Santokhi bedankte directeur Eugène van der San en alle medewerkers voor hun inzet in de afgelopen periode. Hij vroeg Van der San om voor hij weggaat, waar nodig, nog de rechtspositie van medewerkers te bekijken. De president voerde aan dat er een nieuwe start wordt gemaakt, waarbij hij de inzet en loyaliteit van alle medewerkers verwacht. Er kunnen verschillen zijn, maar eenieder moet het land dienen en Santokhi is bereid met eenieder samen te werken. 


Advertenties