OKB verklaart uitslag Pontbuiten en Tammenga bindend
03 Jul 2020, 14:51
foto
Totaal tellingen van de stembureaus (STB) 185 en 192 in ressort Pontbuiten. Hier krijgt de ABOP een zetel bij. Dit is het resultaat van het opnieuw bekijken van de resultaten door het OKB.


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft voor de samenleving bindend vastgesteld de uitslag van de op 25 mei 2020 gehouden algemene, vrije, en geheime verkiezing van de ressorten Tammenga en Pontbuiten alsmede de districtsraad van het kiesdistrict I, Paramaribo. Er hebben zich geen noemenswaardige  verschuivingen plaatsgevonden. Eerder waren de verkiezingen van de overige districten en in tien ressorten in Paramaribo al bindend verklaard. Deel 2 van het proces-verbaal is in een openbare zitting donderdagmiddag getekend. 

De resultaten van de stembureaus in Tammenga en Pontbuiten zijn opnieuw onder de loep genomen door het OKB. Daar waren voor een deel verkeerde stembiljetten gebruikt. Dit is gebeurd in bijzijn van de leden van het hoofdstembureau Paramaribo, leden van de stembureaus en vertegenwoordigers van politieke partijen. 

In geen van de ressorten heeft zich een verandering in zetels voorgedaan. Kandidaat no 17 van de ABOP heeft 2505 stemmen, terwijl de 18e kandidaat van de NDP 2491 stemmen heeft gekregen. Opmerkelijk is dat bij stembureau 192 de meerderheid aan stemmen juist is gegaan naar de VHP. De ABOP en NDP hebben een marginaal aantal van 15 om 14 stemmen, hetgeen een overwicht van de ABOP van 1 levert op de NDP. In ressort Tammenga zijn er ook geen verschuivingen. 


U kunt proces-verbaal no 2 van het OKB hier downloaden. pdf-icon.gif OKB_proces-verbaal_deel_2.pdf                
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December