Braziliaanse man doodgeschoten door landgenoot
02 Jul, 14:27
foto


Francisco Theodora Silva Correia (44) is zondag in een bar te 'Dois Mil' in het stuwmeergebied doodgeschoten.
Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten, bijgestaan door leden van de Regio Bijstand Team Midden en de Forensische Opsporingsdienst, zijn maandag naar het gebied om een onderzoek in te stellen.

Onderweg naar de plek van het schietincident kregen de rechercheurs de harde informatie dat de schutter zich op een locatie bevond in het gebied bekend als 'Ston Bergi'. De schutter werd bij die locatie aangetroffen en aangehouden. Het gaat om de 34-jarige Braziliaan Elisvaldo, S. Het jachtgeweer waarmee hij geschoten heeft, is in beslag genomen.

Volgens verklaring van Elisvaldo S. zat hij met zijn landgenoot en diens vrouw te borrelen in een bar. Op een gegeven moment kreeg hij een heftige woordenwisseling met de man die vond dat Elisvaldo S. zijn vrouw lastig viel. De dader verliet de bar om vervolgens naar zijn kamp te lopen om een jachtgeweer te halen. Hij keerde gewapend terug naar de bar en schoot Francisco Correia neer. Het slachtoffer werd in zijn borststreek geraakt en was nagenoeg op slag dood. 

Het ontzielde lichaam van Francisco Theodora Silva Correia is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Elisvaldo S. is overgebracht naar Paramaribo en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations. 

Tuesday 11 August
Monday 10 August
Sunday 09 August