Online toetsen van lagere klassen vos
26 Jun 2020, 06:41
foto


De lagere leerjaren van de basis-, voj- en vos-scholen hebben al instructies gekregen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over hoe het schooljaar afgewikkeld wordt. Op basis van de cijfers van het eerste en twee kwartaal zal bepaald worden welke leerlingen overgaan. Bij de vos-scholen zal online toetsvormen worden afgenomen. Hoe het is met de glo-toets en eindexamens voor voj en vos, is nog niet duidelijk. 


Het ministerie heeft de vos-scholen toestemming gegeven voor de toepassing van alternatieve (online) toetsvormen voor de lagere leerjaren. De Inspectie heeft intussen instructies gekregen. De noodzaak voor continuering van het afstandsonderwijs wordt, gelet op de ontwikkelingen rond de Covid-19 crisis opnieuw onder de aandacht gebracht van de directeuren en leraren. Het schriftelijk of mondeling toetsen van leerlingen in de traditionele klassensituatie is nog niet aan de orde. 

Het online toetsenvormen van leerlingen brengt diverse uitdagingen met zich mee. De leiding van het ministerie doet een beroep op de vos-scholen om zich in te zetten om het tweede kwartaal op verantwoorde wijze af te ronden. Er zijn protocollen ontwikkeld hoe de online toetsvormen moeten plaatsvinden. 
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May