NDP niet verschenen op consultatie 'nieuwe coalitie' (update)
22 Jun 2020, 10:28
foto


De NDP is niet ingegaan op de uitnodiging van de 'nieuwe coalitie'. De NDP stond als eerste op de lijst van de leiders van de VHP, ABOP, NPS en PL. Vandaag worden de gesprekken gestart met politieke partijen die deelgenomen hebben aan de verkiezingen. 

De 'hearings' met de politieke partijen worden gevoerd in hotel Marriot. Er was drie kwartier uitgetrokken voor de NDP, terwijl anderen partijen een half uur de tijd hebben. Er zijn voor de hele dag meetings gepland. Als tweede op de lijst staat de BEP. Starnieuws verneemt dat BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft bevestigd dat hij ingaat op de uitnodiging.

In de eerste ronde hebben de politieke leiders bijkans zestig maatschappelijke organisaties gesproken. Het ligt in de bedoeling dat de visies van het 'maatschappelijke middenveld' verwerkt worden in het regeerprogramma. De 'nieuwe coalitie' heeft beloofd de organisaties nauw te betrekken bij het regeerbeleid en de dialoog open te houden. 

Albert Ramdin, die de hearings coördineert, zegt aan Starnieuws dat de brief die in het weekend gestuurd was naar de NDP, niet terechtgekomen was bij de leiding van de partij. Er is sinds gisteravond overleg geweest. Vanmorgen is afgesproken dat met de NDP dinsdag een onderhoud is. Dit gesprek is bevestigd, er is niks aan de hand, zegt Ramdin. 

Clairy Linger van de NDP, zegt aan Starnieuws dat het geen onwil is van de zijde van de NDP. De brief is niet op het juiste adres bezorgd, waardoor er geen actie kon worden ondernomen. Pas vanmorgen wist de NDP van de uitnodiging. Er is een afspraak gemaakt voor dinsdag 10.00 uur. 

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April