'OKB geschoffeerd door hoofdstembureau Paramaribo'
19 Jun 2020, 16:01
foto
Vicepresident Ashwin Adhin en vicevoorzitter van DNA, Melvin Bouva, in gesprek met OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos. (Foto: Ranu Abhelakh)


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) rapporteert in zijn proces-verbaal dat met negen hoofdstembureaus een goede samenwerking was, in tegenstelling tot kieskring 1 in Paramaribo. 

Gedurende de 7 dagen van onderzoek is de vijandigheid jegens het OKB van diverse leden van het hoofdstembureau van Paramaribo zeer manifest geworden. Zo zijn toezichthouders  en OKB-leden weer ernstig geschoffeerd geworden en bedreigd geworden met uitzetting uit het Anthony Nesty Sporthal gebouw. Op 31 mei was zelfs de opdracht gegeven om de leden van het Onafhankelijk Kiesbureau en de toezichthouders te verbieden om het gebouw te betreden totdat het voltallig Hoofdstembureau aanwezig was: Het publiek mocht echter wel naar binnen.

Dit gebeuren noemt het OKB een dieptepunt zonder weerga en een dergelijk incident is voor het eerst in zijn veertigjarig bestaan voorgekomen. De wijze van het onderzoek van het hoofdstembureau Paramaribo was een manifestatie van gebrek aan organisatie skills en deskundigheid. 

Het is opvallend dat in vergelijking met het hoofdstembureau van Paramaribo de hoofdstembureaus van de 9 andere kiesdistricten redelijk tot zeer goed hun werk hebben gedaan. Opvallend is ook dat de samenwerking en communicatie tussen het OKB en de negen andere hoofdstembureaus zeer goed te noemen is, staat in het proces-verbaal. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April