Ondernemer Albina geeft voedselhulp aan sociaal-zwakkeren
18 Jun 2020, 20:48
foto
Supermarkt Golden Coast heeft voedselhulp geboden via Assembleelid Marinus Bee aan sociaal-zwakkeren in Marowijne. Veel mensen hebben geen inkomsten door de lockdown-maatregelen.


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) stelt het bijzonder op prijs dat de supermarkt Golden Coast in Marowijne goederen ter waarde van SRD 105.000 geschonken heeft voor sociaal-zwakkeren. Bee had eerder alarm geslagen over dat mensen in Moengo en Albina honger hebben en dat de bevoorrading van winkels niet op gang kwam. Bovendien hebben velen door de Covid-19 maatregelen geen inkomsten. 

Door het gebaar van de winkelier worden sociaal-zwakkeren geholpen met een voedingspakket. Er zijn tien kleine dorpen al voorzien. Van te voren is er een registratie geweest van noodlijdenden in het district. Bee legt uit dat veldwerkers contact hebben met de mensen. Er is een lijst opgesteld van welke mensen dringend hulp nodig hebben. Ook oudere burgers krijgen een pakket. 

Bee zegt dat de pakketten thuis geleverd worden. "Wij hebben gezien hoe verkeerd het is gegaan met de Covid-pakketten van Sociale Zaken", merkt Bee op. Hij hoopt dat meer bedrijven een gebaar maken en doneren aan sociaal zwakkeren. Mensen hebben in deze periode de ondersteuning hard nodig, laat Bee optekenen. 




Advertenties

Wednesday 08 May
Tuesday 07 May
Monday 06 May