Bee: Er kan een humanitaire ramp in Marowijne ontstaan
11 Jun 2020, 15:44
foto
Assembleelid Marinus Bee


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat het Covid-19 Managementteam ervoor moet zorgen dat Moengo en Albina worden bevoorraad. Ook moeten er betere richtlijnen worden gegeven bij de post te Stolkertsijver. Een hoogzwangere vrouw die naar Paramaribo moest voor de bevalling, werd niet doorgelaten. 

Bee zegt in gesprek met Starnieuws dat er in het oosten van het land een humanitaire ramp kan ontstaan. Veel schappen van de winkels zijn leeg. Een truck die gas moest leveren is niet doorgelaten bij de post van Stolkertsijver en is teruggekeerd zonder Moengo en Albina aan te doen. 

Tijdens een update van het Covid-19 Managementteam is meegedeeld door de onderdirecteur Nationale Veiligheid, Gwendoline Babel, dat vrijdag Subisco Marowijne zal bevoorraden. Bee vraagt zich af waarom dat pas vrijdag zal gebeuren, terwijl de winkels leeg zijn. Ook het pinnen in het oosten van het land is een probleem. Al deze zaken dienen zo snel mogelijk opgelost te worden, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Er is veel onrust over de gang van zaken. 

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April