SLM vliegt vanaf 1 juli elke woensdag naar Amsterdam
18 Jun 2020, 08:34
foto


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal vanaf 1 juli elke woensdag een vlucht naar Amsterdam uitvoeren. Dit zei SLM-directeur Radjesh Radjkoemar, bij een bijeenkomst met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (Veaps) en Surinam Air cargo Services (SACS). Partijen waren dinsdag bijeen om te praten over verschillende kwesties rond de export van agrarische producten.

Afgesproken is dat groente en fruit bestemd voor de export allereerst geïnspecteerd dienen te worden. De exporteurs moeten 3 dagen van tevoren op de hoogte zijn van een cargovlucht. Radjkoemar zegt dat indien een vlucht niet doorgaat, dit minimaal 2 dagen van tevoren zal worden doorgegeven aan de exporteurs. Een andere afspraak is dat de exporteurs alle achterliggende claims op papier zullen zetten en deze uiterlijk eind juni aan de directeur van de SLM aanbieden. Parmessar zal zich dan in juli met de directeur van de SLM hierover buigen.

De exporteurs gaven aan zich zorgen te maken over de opbouw van de pallets op de Johan Adolf Internationale Luchthaven. Het is gebleken dat in sommige gevallen de dozen met groenten en fruit op één pallet worden geplaatst met postpakketten. Dit zorgt voor vertraging in Nederland en de groenten en fruit worden soms pas na enkele dagen vrijgegeven. In zulke gevallen moet zo een zending gedumpt worden. Hieromtrent zijn er afspraken gemaakt tussen de exporteurs en de SACS.

De exporteurs hebben recht op inspraak over de wijze waarop hun producten verzonden worden, zegt Parmessar. Er zal aangegeven moeten worden hoeveel pallets ten behoeve van de groenten- en fruitexport ter beschikking worden gesteld. Aan de hand van deze informatie is het voor de exporteurs mogelijk te bepalen hoeveel groenten zij kunnen exporteren.

Er zal binnenkort een meeting worden gepland met vertegenwoordigers van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) en de Surinam Air Cargo Services (SACS), meldt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August