Misiekaba zet distributie pakketten paar dagen stop
15 Jun 2020, 21:28
foto
Er heerste een enorme drukte bij het hoofdkantoor van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Een voertuig met pakketten kwam na 17.00 uur nog aangereden. (Foto's: René Gompers)


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft besloten het verstrekken van de Covid-19 voedselpakketten een paar dagen stop te zetten. Vandaag is de distributie op verschillende plekken in Paramaribo en Wanica verkeerd gelopen. De bewindsman zegt in gesprek met Starnieuws dat hij even de ruimte wil om te evalueren. De leverancier heeft zich volgens Misiekaba niet gehouden aan de levertijd, waardoor pas laat in de middag de pakketten binnenkwamen. Mensen stonden reeds uren in de rij. 

"Ik heb even een paar dagen de tijd nodig om zaken goed te evalueren. Ik bied mijn verontschuldiging aan over de gang van zaken vandaag. Het was erg rommelig en dit moeten wij niet hebben," merkt de bewindsman op. Het ministerie zal tijdig aangeven wanneer de distributie weer begint. Volgens Misiekaba zouden zaken ordelijk zijn gelopen als de pakketten op tijd waren geleverd door de leverancier.

Over het verstrekken van pakketten in de districten zijn er gesprekken gevoerd met de districtscommissarissen. "Maar als de levering in Paramaribo zo erg gaat, hoe zal het verlopen met de districten? Ik zal ook met Defensie praten om legervoertuigen ter beschikking te stellen voor vervoer van pakketten naar de districten", zegt de minister. Hij zal met zijn team de komende dagen de situatie evalueren en goede maatregelen treffen om de pakketten op een betere manier te verstrekken aan de mensen. 

"Ik weet dat de nood hoog is, maar wij kunnen mensen niet blootstellen aan gevaar," benadrukt de bewindsman. In elk geval zullen er dinsdag geen pakketten worden verstrekt. Woensdag is alles gesloten. Het ministerie zal doorgeven wanneer de pakketten weer opgehaald kunnen worden. De minister verontschuldigt zich voor het ongerief. 


Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May