Donder in Keulen, nee in Kolkata!
10 Jun 2020, 04:40
foto


Met waarachtige consternatie als in een glas water, las ik het ingezonden stuk van de secretaris van de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI), welke nota bene dezelfde titel draagt als een eerder door mij ingezonden stuk. De intellectuele eigendomsrechten over deze titel, daargelaten, zijn de gevoelens van achting voor mijn kameraad, Ramesh, niet minder geworden.

Mijn respect voor de voorzitter van de  Stichting Hindostaanse Immigratie en de elegantie waarmee deze voorzitter vanaf eind 2013 het idee van een monument in Kolkata heeft ondersteund, staan als een paal boven water. Deze voorzitter heeft de Stichting vertegenwoordigende, de toestemming gegeven in januari 2014. Op aandringen van mijzelf, om een vastlegging van de toestemming, heeft de voorzitter, de secretaris gevraagd om deze toestemming te finaliseren. Willekeurig jurist, beseft dat een eenzijdige verklaring van toestemming derhalve voldoende is, zeker wanneer de voorzitter deze verklaring al mondeling enkele malen heeft bevestigd.

Misschien laat het geheugen van de secretaris hem in de steek, als hij zich de verklaring op schrift niet meer kan herinneren en is hij de overigens amicale gesprekken met mij, na de inauguratie van het monument in 2015, uit bescheidenheid is vergeten. Het monument voor Suriname in Kolkata staat er, dat was en blijft de essentie en daar kan ik het met mijn broeder Ramesh roerend over eens zijn. 

Aashna Kanhai


pdf-icon.gif Verklaring_B_M_Juni_2014_.pdf                
Advertenties

Wednesday 18 September
Tuesday 17 September
Monday 16 September