Breaking: OKB geweerd uit ANS; trekt zich terug
31 May 2020, 10:34
foto
Leden van het OKB-staan buiten. Zij hebben vanmorgen te horen gekregen dat zij niet naar binnen mogen in de
Anthony Nesty Sporthal.


Leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zijn geweerd uit de Anthony Nesty Sporthal. Zij mochten vanmorgen niet naar binnen van ondervoorzitter van het hoofdstembureau, Eric Grauwde. OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos is verontwaardigd hierover en is niet van plan deze belediging te accepteren. Zij heeft haar toezichthouders de opdracht gegeven om zich terug te trekken en te gaan naar het kantoor van OKB. 

De OKB-voorzitter zegt in gesprek met Starnieuws dat het hoofdstembureau nu te ver is gegaan. "Dit is de zoveelste belediging, maar nu is de maat vol. Het kan absoluut niet dat OKB-leden geweerd worden om naar binnen te gaan en moeten wachten op het hoofdstembureau," betoogt Van Dijk-Silos. Zij plaatst grote vraagtekens hierachter. 

Van Dijk-Silos voert aan dat op verschillende momenten het hoofdstembureau Paramaribo zich vijandig heeft opgesteld naar OKB toe. Ook in de media zijn er uitlatingen gedaan door de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust. "Maar dit is te ver gegaan. Wij trekken ons terug uit de sporthal. Dit pikken wij niet". 

De OKB-voorzitter merkt op dat het weren van de OKB-leden ook niet gegooid kan worden op nieuwe maatregelen over Covid-19. Overigens kan de toegang aan het publiek ook niet ontzegd worden uit de sporthal, stelt Van Dijk-Silos. Zij benadrukt een paar keer dat deze behandeling van OKB consequenties zal hebben. 


Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June