Karta-Bink niet gekozen in Commewijne; partijgenoot wel
29 May, 20:33
foto
De voorzitter van het hoofdstembureau Commewijne, Ajaikoemar Kali, geeft uitleg over de behaalde resultaten. Alle stemmen zijn verwerkt en doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau, dat de formele uitslag bekendmaakt.


In Commewijne is niet Ingrid Karta-Bink gekozen maar partijgenoot Evert Karto. Hij heeft de meeste stemmen gehaald op de lijst van Pertjajah Luhur. Op grond daarvan gaat de zetel naar Karto. In dit district heeft de VHP twee zetels behaald en de NDP één. De openbare zitting is vanmiddag gehouden door het hoofdstembureau onder leiding van Ajaikoemar Kali. 

In Commewijne heeft Roy Mohan, lijsttrekker van de VHP, de meeste stemmen behaald. Hij kreeg 3724 stemmen. Ann Sadi van de NDP kreeg 1291 stemmen op haar naam. Vijf jaar geleden hadden 3.357 personen op haar gestemd, maar ze werd niet bij voorkeur gekozen. Soerjani Mingoen-Karjomenawi van de VHP heeft 1212 stemmen gekregen en is eveneens gekozen. Zij was als tweede op de VHP-lijst gekandideerd. Deze vier personen zijn gekozen als lid van De Nationale Assemblee.

PL-kandidaat Evert Karto behaalde 1459 stemmen. De PL had stemadvies gegeven om op Karto te stemmen, in de hoop dat ook Karta-Bink binnenkwam indien de partij twee zetels zou veroveren. Op de PL-lijst heeft de ABOP-kandidaat Radjeshkumar Mahabiersing 1009 stemmen behaald.