ABOP verovert zetel in Paramaribo ten koste van NPS
29 May 2020, 00:01
foto
De zetelverdeling volgens de voorlopige telling van het ministerie van Binnenlandse Zaken.


Een zetel die voorlopig toegekend was aan de NPS, is bij de ABOP terechtgekomen nu het ministerie van Binnenlandse Zaken meer processen-verbaal heeft verwerkt in Paramaribo. De ABOP heeft een tweede zetel in Paramaribo veroverd ten koste van de NPS die er 4 had. De ABOP heeft volgens de voorlopige telling 8 zetels, NPS 3, BEP 2, PL 2, NDP 16 en VHP 20. 

De officieuze uitslag van de verkiezingen laat te lang op zich wachten omdat Binnenlandse Zaken niet over alle processen-verbaal beschikte. Alle resultaten van negen districten zijn intussen verwerkt. Van Paramaribo is op dit moment het resultaat van 263 van de 274 stembureaus ingevoerd. Rest nog 11 stembureaus.  

Over de verkiezingsorganisatie is er veel ruis ontstaan omdat de uitslag op zich laat wachten. President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP heeft aangekondigd dat zijn partij protest zal aantekenen. Hij wil hertelling hebben. Er is nog geen formele klacht ingediend bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). 

Ook de oppositionele politieke partijen hebben klachten ingediend over enkele zaken die zijn voorgevallen. Zij hebben geprotesteerd tegen dat twee dozen in de nacht zijn gebracht naar het kantoor van de voorzitter van het hoofdstembureau. Dit heeft plaatsgevonden met assistentie van de politie. Ook waarnemers van het OKB waren ter plaatse. 

Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June