VHP verdubbelt zetelwinst in Nickerie
26 May, 05:19
foto
Het team van de VHP in Nickerie. Harriet Ramdien zei gisteren overtuigd te zijn van de overwinning. De vierde zetel zat erin volgens Ramdien.


De VHP heeft het liefst vier zetels binnengehaald in Nickerie. De NDP valt van twee zetels, terug naar één in het rijstdistrict. Rachied Doekhie die uiteindelijk de VHP heeft ondersteund, zegt aan Starnieuws dat hij NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft gezegd dat de partij zou verliezen in Nickerie. "Maar de voorzitter heeft niet naar mij willen luisteren. Hij heeft zijn veto-recht niet willen uitspreken en Nickerie gelaten voor Ramon Abrahams", zegt Doekhie. Er is gekozen voor kapitaal boven idealisme en daarvoor is de NDP afgestraft. 

In Nickerie werd de NDP-lijst aangevoerd door Hanisha Jairam gevolgd door Ebu Jones, William Waidoe, Erak Fatehmohamed en Rinesh Mangaldeen. Bij de VHP werd de lijst aangevoerd door Harriet Ramdien gevolgd door Niesha Jhakry, Mohamedsafiek Gowrie, Stephen Matzaleh en Jeetendra Kalloe. In 2015 haalde de VHP twee zetels binnen in kiesdistrict 3. Nickerie heeft 23.968 kiesgerechtigden en is goed voor vijf zetels. 

De wijze waarop besloten is met Nickerie om te gaan, heeft de achterban van Doekhie ertoe bewogen de VHP te ondersteunen. "In elk geval heb ik geen verraad gepleegd. Ik ben niet overgelopen en heb mijn werk gedaan", zegt Doekhie. De NDP heeft dit slechte resultaat aan zichzelf te danken. "Tja hoe voel ik mij? Je kan nooit blij zijn als je een kind hebt dat doodgaat. Maar deze afgang heeft de NDP aan zichzelf te danken."

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July