HVB heeft traject uitgezet om wortel te schieten
25 May, 18:21
foto
HVB-politicus Raymond Sapoen zegt dat zijn partij een traject heeft uitgezet.


"Het is altijd een fijn gevoel. Het is één keer in de vijf jaar wanneer we als volk het biljet in de bussen stoppen met het oog om te gaan beslissen wie de toekomstige regeerders zijn." Zo verwoordt Raymond Sapoen van de HVB het gevoel nadat hij eerder op de dag zijn stem had uitgebracht op het stembureau op de Johannes Vrolijkschool in Wanica. Hij denkt dat zijn partij vandaag de eerste historische HVB-zetel binnen heeft in Wanica.

De HVB heeft volgens Sapoen al sinds 2014 een heel traject uitgezet om wortel te schieten in de samenleving. Hij zegt dat het er hoopgevend uitziet, maar dat Wanica een waar slachtveld is als je let op al het politiek machts- en vlaggenvertoon.

De politieke leider van de HVB zegt dat ze trots zijn om deel uit te maken van een lerende organisatie. "Wij zijn de enigen die instaat zijn om de verbindingen te leggen tussen de onverzoenlijke krachten in het land." Sapoen stelt dat de HVB alle politieke partijen en politici gelijk behandeld, met veel respect en niet achterom kijkt. "We leren uit het verleden en ik denk dat Suriname dat nu meer dan ooit nodig heeft."

Sapoen: "Als je let op het politiek landschap zal je zien dat alle grote partijen hun beurt hebben gehad. Straks bij 45 jaar onafhankelijkheid zie je dat we nog steeds niet zijn waar we moeten zijn. De HVB is de trendsetter. De HVB heeft zero tolerance voor corruptie." Het is een hectische dag, de rest van de dag zal worden besteed aan orientatie door het land. Sapoen denkt dat de HVB landelijk 4 zetels haalt.

Raoul Lith

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July