Lading goedkope tarwe ingeklaard door De Molen
22 May, 07:38
foto
De eerste lading tarwe gefinancierd via de Murabaha leningsovereenkomst is gearriveerd. (Foto: Financiën/NII)


De eerste lading tarwe, gefinancierd via de Murabaha leningsovereenkomst tussen de International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC), een dochteronderneming van de Islamic Development Bank en Suriname, is ingeklaard. Meelfabriek De Molen die de gunning voor de import heeft gekregen, begint spoedig met het leveren van meel tegen een stabiele prijs aan de overheids- en lokale bakkerijen.

De eindproducten van meel, zoals brood en broodproducten kunnen hierdoor ook tegen dezelfde prijzen voor de bevolking beschikbaar blijven. De leningsovereenkomst is getekend door de minister van Financiën en betreft een bedrag van USD 25 miljoen, waarmee basisgoederen, medicijnen, brandstof en inputs voor de agrarische sector onder gunstige voorwaarden kunnen worden geïmporteerd, meldt de voorlichting van Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De Molen is de enige meelfabriek in Suriname. Op jaarbasis is er een behoefte aan meel van ongeveer USD 10 miljoen. Thans worden de administratieve zaken via het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met de Molen gefinaliseerd voor wat betreft het vaststellen van de meelprijs en de verdere distributie in Suriname.

Met deze faciliteit heeft de overheid naast de import van babyvoeding ook de meelvoorziening tegen een stabiele prijs voor de komende periode gegarandeerd, geeft Financiën aan. De uitvoering van de Murabaha leningsovereenkomst is in handen van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Sunday 31 May
Saturday 30 May
Friday 29 May