Weer enorme drukte bij Covid-19 Support Center
20 May, 09:39
foto
Een rij van meer dan 200 meter aan de Gongrijpstraat, bij het Covid-19 Support Center. Mensen staan naast elkaar en achter elkaar.


Bij het Covid-19 Support Center aan de Gongrijpstraat is het ook vandaag heel erg druk. Mensen staan in lange rijen op straat. De mensen die werkloos zijn, registreren zich om in aanmerking te komen voor een uitkering van SRD 1500. Na evaluatie is gebleken dat de Covid-19 veiligheidsregels onvoldoende in acht worden genomen door de honderden mensen die zich op dag 1 en 2 zijn komen opgeven voor financiële steun vanuit het Covid-19 Noodfonds, zegt het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht. Uit de situatie ter plekke blijkt dat de Covid-19 regels toch worden overtreden. 

Vanaf vandaag zullen per dag maximaal 300 personen worden geholpen. In de groep die zich als eerste heeft aangemeld maandag en dinsdag, zijn onder meer crafters en personen die werken in de entertainmentindustrie. Zij ontvingen na goedkeuring van hun aanvraag een goedkeuringsbewijs voor uitbetaling, welke vanaf vandaag zal geschieden door het Ministerie van Arbeid.    

Personen of categorieën personen die in aanmerking komen voor de werklozen uitkering zijn: 
- Personen die vanwege de Covid-19 maatregelen zijn ontslagen door hun werkgever: SRD 1500 per persoon, na goedkeuring;
- Personen die vanwege de Covid-19 maatregelen geen/minder werk en inkomsten hebben hun huidige baan: SRD 1500 per persoon, na goedkeuring;
- Personen die aantoonbaar inkomstenproblemen hebben als gevolg van Covid-19: SRD 1500 per persoon, na goedkeuring;
- Personen waar vanwege Covid-19 maatregelen het bedrijf waar zij werkzaam zijn is gesloten of gedeeltelijk is gesloten en de omzet van de onderneming aanzienlijk is gedaald: Bedrijfslening tegen zachte voorwaarden of SRD 1500 per persoon. 
Advertenties

Wednesday 23 September
Tuesday 22 September
Monday 21 September