Guyana: Zes Covid-19-doden, 37 besmettingen
09 Apr, 10:23
foto
De Spoedeisende afdeling van de Georgetown Public Hospital Corporation.


Buurland Guyana heeft zijn zesde dode als gevolg van het nieuwe coronavirus geregistreerd. Het aantal besmette personen is opgelopen tot 37. In minder dan 24 uur werden 4 nieuwe coronavirus-gevallen genoteerd, onthulde de minister van Volksgezondheid, Volda Lawrence in haar update op woensdag.

De laatste persoon die dinsdagavond overleed was vóór zijn dood niet op het virus getest. "Een postume test uitgevoerd op het laatste dodelijke geval bewees dat hij inderdaad positief was op het coronavirus", meldde het Department of Public Information (DPI).

Er werd onthuld dat 145 personen zijn getest, waarvan 108 negatief en 37 positief; de positieve gevallen omvatten ook de zes doden. Zeven personen die in quarantaine waren geplaatst en drie personen die waren geïsoleerd, zijn medisch genezen verklaard en zijn woensdag ontslagen, meldde het DPI.

Nog eens 27 bevinden zich in institutionele quarantaine, terwijl drie in institutionele isolatie zijn geplaatst. Het huidige aantal Covid-19 ziekenhuisopnames op de intensieve zorg is drie.

De minister zei dat tien personen woensdag zijn ontslagen bij zorginstellingen; 7 personen die in quarantaine waren geplaatst en 3 personen die waren geïsoleerd zijn, zijn medisch gezond verklaard. Het ministerie van Volksgezondheid blijft psychosociale ondersteuning bieden aan degenen die deze diensten nodig hebben.