VHP-leiding niet van plan kandidatuur Jogi te heroverwegen
09 Apr, 02:27
foto
VHP-kandidaat voor De Nationale Assemblee, Mahinder Jogi.


Op de valreep heeft een groep VHP'ers uit Saramacca het hoofdbestuur gevraagd om Mahinder Jogi van de kandidatenlijst af te voeren. Jogi is op de derde plek gekandideerd in Saramacca. De mensen stellen dat Jogi zich indertijd schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten met grond. Indien het bestuur niet ingaat op de eis, wordt gedreigd om naar de rechter te gaan. Het VHP hoofdbestuur moet dan aantonen waar de notulen zijn van de vergadering waarop het besluit genomen is om Jogi te kandideren. 

Al enige tijd wordt er aangedrongen door een groep VHP'ers om Jogi niet op de kandidatenlijst te plaatsen. De partijleiding heeft besloten om Jogi deze keer niet als lijsttrekker te plaatsen. Hij komt voor op de derde plek. De mensen die niet tevreden zijn, stellen dat de VHP'er in het verleden frauduleuze handelingen zou hebben gepleegd met percelen. De briefschrijvers stellen dat er vonnis is geveld en er is executoriaal beslag gelegd, maar betrokkene in alle talen zwijgt. 

Jogi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat al een tijdje een hetze tegen hem bezig is. Hij heeft in 2010 een verklavelingsproject opgestart waarbij 66 personen betrokken zijn. De beschikkingen zijn toen niet verstrekt aan de mensen door de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Via zijn raadsman, Irvin Kanhai, is een rechtszaak aanhangig gemaakt. In deze zaak is er nog geen uitspraak gekomen. Jogi stelt dat hij er juist alles aan doet, opdat de mensen alsnog hun beschikkingen krijgen. 

Partijleider Chan Santokhi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de samenstelling en positionering van de kandidaten op de DNA lijsten door de VHP op een correcte, democratische en transparante wijze zijn verricht. Over de gevolgde weg heeft de VHP in een schrijven aan de leden uitleg gegeven, die ook is terug te lezen op de website van de VHP. In dit proces zijn zorgvuldig alle voors en tegens van de kandidaten afgewogen. Op dit moment ziet de partij geen aanleiding om de keuzes die zijn gemaakt, te herzien. Het woord is nu aan de kiezer die op 25 mei in vrijheid zijn stem kan uitbrengen om de juiste kandidaten te kiezen, stelt de partijvoorzitter.