Covid-19: SVZ brengt hulde aan IC personeel
08 Apr 2020, 16:42
foto
Het St. Vincentiusziekenhuis brengt hulde aan het personeel van de Intensive Care afdeling.


Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft vandaag hulde gebracht aan het personeel van de Intensive Care dat dag en nacht klaar staat om Covid-19 patiënten te behandelen en te verplegen. Het ziekenhuis vindt dat het om ware helden in de strijd tegen het coronavirus gaat. De personeelsleden verdienen een speciale waardering.

De artsen en verpleegkundigen van het IC-team staan in de frontlinie van de zorg aan de Covid-19 patiënten en stappen iedere dag weer onbevreesd de IC-ruimte binnen. De IC-personeelsleden hebben vaker te maken met angstige reacties van mensen om hen heen, die denken dat zij - ondanks hun beschermende kleding - toch zelf ook besmet zijn met het coronavirus. Hoewel ze hierdoor zelfs af en toe in tranen moesten uitbarsten, zetten ze desondanks door en komen iedere dag weer trouw naar de IC om hun werk te blijven doen.

Als blijk van waardering heeft het ziekenhuis middels een spandoek en een groot applaus het IC personeel een hart onder de riem gestoken. Ook het personeel van de ondersteunende diensten is meegenomen bij deze hulde. Tevens spreekt het ziekenhuis zijn grote waardering uit aan de specialisten en verpleegkundigen van ’s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis die hun volle ondersteuning geven aan de IC in SVZ. 

Algemeen directeur Manodj Hindori van het St. Vincentius Ziekenhuis is enorm trots en dankbaar voor de inzet van het IC personeel van zijn ziekenhuis en van de andere ziekenhuizen. Hij vindt dat zij eigenlijk hulde van de totale samenleving moeten krijgen.

Hindori is ook aangenaam verrast door de vele steunbetuigingen en donaties uit de gemeenschap voor het werk van het ziekenhuis bij de strijd tegen het coronavirus. Nadat hij de vorige week een noodkreet had gedaan dat de voorraden beschermingsmaterialen in het ziekenhuis snel dreigden op te raken en het ziekenhuis de nodige financiën ontbeerde om de voorraden aan te vullen, kwamen er spontaan bijdragen vanuit bedrijven, maar ook van individuele burgers. “Ronduit hartverwarmend” noemt hij dat. “Ik besefte niet eens goed dat zoveel mensen zo meeleven met ons ziekenhuis. Het doet mij en mijn personeel enorm goed”. 

Het ziekenhuis heeft de afgelopen dagen vele donaties ontvangen, waaronder mondkapjes, handschoenen, coveralls, handsanitizers, levensmiddelen, maar ook geldbedragen. Hindori bedankt alle donateurs heel hartelijk voor al deze giften die ontzettend welkom zijn bij de zorgverlening aan de Covid-19 patiënten.
Advertenties