Staatsolie weerstaat druk verkoop olie-aandelen
04 Apr 2020, 00:00
foto
Rudolf Elias, CEO van Staatsolie.


Vanuit de regering wordt er druk uitgeoefend op Staatsolie om investering van buitenlandse bedrijven toe te laten in blok 58 vóór de kust, waar een tweede significante olievondst is gedaan. Dit houdt in verkoop van de (20%) aandelen van Staatsolie. 

Algemeen directeur Rudolf Elias om een reactie gevraagd, herhaalt tegenover Starnieuws het eerder ingenomen standpunt van het bedrijf. "We onderhandelen niet over de study area net onder blok 58 zolang we niet precies weten wat er is. En we onderhandelen al helemaal niet over blok 58", benadrukt de topman van Staatsolie. 

Er is heel veel belangstelling voor Staatsolie's participatie van 20% in blok 58, maar ook in de study area. "De enige partij die daarover kan onderhandelen is conform de wet Staatsolie. Niet de minister van Financiën en ook niet de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, kan onderhandelen hierover, stelt Elias op een vraag. Vernomen wordt dat er vanuit de regering gesprekken gevoerd worden met buitenlandse investeerders. 

Er ligt een nieuwe brief op het bureau van de Staatsoliedirecteur waarin wordt aangedrongen op de verkoop van aandelen. Van alle kanten is er belangstelling voor blok 58 en de study area. "Alleen via Staatsolie is verkoop mogelijk. Dit is bij wet geregeld en op dit moment zijn wij niet open", laat Elias optekenen. "En als we gaan onderhandelen is het volgens een transparant systeem, may the best bidder win & be our partner". Advertenties