Aantal mensen in thuisquarantaine opgelopen naar 565
31 Mar 2020, 01:34
foto
Aantal personen in huisquarantaine is gestegen naar 565.


Het aantal mensen in thuisquarantaine is van 286 opgeklommen naar maar liefst 565. De groei komt doordat meerdere mensen in contact zijn gekomen met besmette Covid-19 patiënten. De mensen zijn geïdentificeerd door de afdeling Epidemiologie. Vier personen zijn in een overheidsquarantaine, onder wie twee die zich niet hielden aan afspraken. Vandaag zullen 101 personen uit Belem naar Suriname worden vervoerd. Zij gaan in een overheidsquarantaine. Deze mededeling is gedaan maandag op de Covid-19 update, die voorlopig in de Congreshal wordt gehouden. 

Intussen zijn ruim 200 personen getest op Covid-19. De directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, benadrukte dat acht personen positief zijn getest. De personen die positief zijn getest, zijn tussen 50 en 69 jaar. Vijf hebben milde klachten, twee zijn herstellende en één ligt op de Intensive Care afdeling. 

Het Streekziekenhuis Wanica is de centrale locatie waar Covid-19 patiënten worden verpleegd. De Intensive Care afdeling van het Wanica Ziekenhuis is intussen volledig operationeel. Dit ziekenhuis is volledig uitgerust om patiënten op te kunnen vangen. 

Vicepresident Ashwin Adhin zei dat deze week meer duidelijkheid komt over de mensen die in Miami en Nederland gestrand zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang werd er benadrukt. Uit Miami moeten 105 personen terug naar huis worden vervoerd. Iedereen moet een contract tekenen over het verblijf in overheidsquarantaine. Mensen moeten zich registreren bij het consulaat of via conza@gov.sr. NCCR-coördinator Jerry Slijngard deelde mee dat op dit moment 215 quarantaine plekken goedgekeurd zijn. Deze week zal het aantal flink toenemen. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November