President vergist zich; basisgoederen voor SRD 8.50 koers
23 Mar 2020, 14:28
foto


President Desi Bouterse heeft tot drie maal toe tijdens de bijeenkomst met de vakcentrales vandaag gezegd dat basisgoederen voor een koers van SRD 5.85 voor de US$ geïmporteerd zullen worden. Intussen blijkt dat de president zich heeft vergist. Er zullen US-dollars beschikbaar gesteld worden door de overheid voor SRD 8.50 voor import van basisgoederen. 

Tijdens het onderhoud met het bedrijfsleven heeft minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme op een vraag meegedeeld dat het gaat om een vergissing. Diverse andere personen rond de president hebben Starnieuws ook meegedeeld dat de president zich vergist heeft. Hij had SRD 8.50 moeten zeggen. Het bedrijfsleven plaatste vraagtekens bij dat US$ 5.85 zou gelden voor basisgoederen. 

De vakbeweging was al ingenomen met de mededeling van het staatshoofd, want de basisgoederen zouden dan significant omlaag gaan. De officiële koers van de Centrale Bank van Suriname is SRD 7.52 voor de US-dollar. In De Nationale Assemblee is zaterdagmorgen een wet aangenomen om te komen tot één koers. Met de koers van SRD 8.50 voor basisgoederen, zullen er toch weer meerdere koersen zijn. 
Advertenties