AZP heeft leiding opvang positieve Covid-19 gevallen
15 Mar, 06:47
foto
Directie en medische staf AZP zaterdag bijeen om de laatste voorbereidingen, maatregelen en readiness met elkaar te bespreken.


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft in samenspraak met Volksgezondheid de leiding van het opvangen van positieve Covid-19 gevallen. "Wij hebben in een kort tijdbestek de Wanica quarantaine unit in orde gemaakt om de niet Icu-behoeftige patiënten op te vangen," zegt algemeen directeur Claudia Redan aan Starnieuws. 

Het verplegend team van AZP heeft samen met RGD-verpleegkundigen de zorg over de patiënten. Ook de randvoorwaarden zijn in place, waaronder een mobiele radiologie unit, mobiel lab, patiënten monitoren en andere medische zaken zijn door AZP geïnstalleerd. De logistiek wordt ook door AZP afgehandeld samen met het Wanica Ziekenhuis, legt Redan uit.

AZP heeft tijdens alle voorgaande epidemieën zoals recent in 2009 H1N1 volledig voor patiëntenopvang, behandeling zorg gedragen door gebruik te maken van het Militair Hospitaal en Icu AZP. Alles is goed verlopen en geen enkele medewerker van AZP is besmet geraakt, benadrukt de algemeen directeur. Het volledige medische team van AZP, specialisten, artsen de aangewezen verpleegkundigen zijn ready en zullen zich volledig inzetten in nationaal belang om ook de behandeling van de Covid-19 positieve patiënten op te vangen. 

"Ook de opvang van Icu-patiënten is uitvoerig besproken en zullen wij overige ziekenhuizen die hulp nodig hebben bijstaan.
Wij gaan onze diensten terugbrengen zodat wij meer zorgpersoneel vrij kunnen maken. Samen zullen alle ziekenhuizen een bijdrage leveren," zegt Redan zelfverzekerd. Vandaag is er een gesprek gepland met de Nationale Ziekenhuisraad, de minister en directeur van Volksgezondheid.