Suriname en Djibouti gaan diplomatieke relatie aan
24 Feb, 14:32
foto
De ambassadeurs Kitty Sweeb en Mohamed Siad Doualeh van Djibouti zijn diplomatieke betrekking aangegaan. (Foto: Buza)


Suriname en het Afrikaanse land Djibouti zijn diplomatieke betrekkingen aangegaan. Dit heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het bewust beleid van Suriname om de partnerschappen met de landen van het Afrikaans continent, waarmee Suriname een gedeelde historie maar ook gedeelde uitdagingen heeft, te intensiveren. 

De Permanent Vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Kitty Sweeb, en haar collega van Djibouti, ambassadeur Mohamed Siad Doualeh, hebben een gezamenlijke communiqué vrijdag getekend. De twee diplomaten benadrukten dat het aangaan van diplomatieke betrekkingen de eerste stap is om de versterking van de banden en uitbreiding van de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Djibouti te verwezenlijken. 

Zij benadrukten ook het breder belang van het verdiepen van de samenwerking tussen de regio’s Afrika en Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied. Deze ontwikkelingslanden, die alle voor de grote uitdaging van hun duurzame ontwikkeling staan, hebben het potentieel om door middel van een eigen en betere coördinatie van onder andere economische en handelsactiviteiten de beperkingen van het huidig globalisatie model te omzeilen, meldt Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut. 

Tegen deze achtergrond is tijdens de recente tussentijdse top van Caricom-leiders die is gehouden in Bridgetown, Barbados, benadrukt de versteviging van de relaties met het Afrikaans continent en zal daartoe de eerste Caricom-Afrikaanse Unie Summit in Kenia in juni dit jaar worden gehouden. Binnenkort wordt een Caricom-kantoor in Kenia geopend. 

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July