Minister Gopal zal topatleet Vanan ondersteunen
08 Feb 2020, 14:37
foto


Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken bekijkt meerdere mogelijkheden om topatleet Jeffery Vanan te ondersteunen. Zij heeft hem vrijdag ontvangen. Vanan is op 1 februari Zuid-Amerikaans indoorkampioen geworden op de 60 meter sprint in Cochabamba, Bolivia. Suriname heeft voor het eerst het Zuid-Amerikaans indoorkampioenschap kunnen binnen halen. 

Vanan werd vergezeld door de voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond, Dennis Mac Donald, en zijn clubcoach, Raymond Gilson. Hij  heeft zijn ervaring gedeeld en heeft aangegeven te blijven trainen voor vooral de Olympische Spelen dit jaar in Tokyo. Mac Donald heeft aangegeven dat er voor die Spelen een traject is uitgezet, waarbij trainingskampen en meetmomenten zijn opgenomen. Vanan heeft zijn jaarplan aangeboden aan de sportminister en vertrekt binnenkort naar Nederland voor een trainingskamp en twee indoorwedstrijden als meetmoment.

Minister Gopal heeft namens de regering de felicitaties uitgebracht voor de behaalde prestaties en hem bemoedigd om een voorbeeldfiguur te blijven voor jongeren en zich te blijven inzetten voor meer topprestaties. Dit laat het ministerie weten via het Nationaal Informatie Instituut. 



Advertenties