Column: Respect tijdens het leven!
30 Jan 2020, 00:59
foto
Kobe Bryant


Kobe Bryant, een gewezen basketballer in de bekendste basketbalcompetitie ter wereld, de NBA, is zondag in een helikopter-ongeluk om het leven gekomen. Kobe kon op zeer jonge leeftijd debuteren in de professionele league die eigenlijk bemenst werd door spelers die op de universiteit zaten. Kobe heeft ondanks zijn jeugdigheid, een dusdanige professionaliteit en toewijding aan de dag gelegd, waarmee hij het respect won van mensen uit alle geledingen van de maatschappij.

Kobe was een ware professional die vijfmaal de titel wist te pakken en desondanks heel bescheiden bleef. Hij stopte enkele jaren terug als actieve basketballer en stortte zich op het opleiden van jongeren in zijn basketbalacademie. Bryant was een liefhebber van helikopters en kwam samen met zijn dochter Gianna, diens vriendin en haar ouders en nog anderen om.

De verslagenheid in de hele wereld is enorm. Op de training van Barcelona werd aandacht geschonken aan de tragedie, verschillende prominenten, onder wie Kareem Abdul Jabbar en Shaquille O'Neal, lieten hun tranen de vrije loop. Wedstrijden werden afgelast en bij andere speelden teams de eerste minuut niet. Zelfs Surinamers die Bryant niet persoonlijk kenden, memoreerden hem op hun profiel of status. Op scholen, kantoren en sportclubs, was zijn overlijden het gesprek van de dag. Ook spelers met wie hij tijdens zijn actieve loopbaan niet door één deur kon, kunnen het nog steeds niet bevatten en treuren openlijk.

Er is niets verkeerds aan om iemand die gestorven is te bewenen, zijn familie kan die troost goed gebruiken, maar Kobe heeft er zelf niets meer aan. Laten er met ons allen een les uit leren. Behandel mekaar met respect en wel TIJDENS HET LEVEN!

Mireille Hoepel

Advertenties