Drugsverdachte veroordeeld; miste geboorte kind
24 Jan, 00:54
foto


Rechter Lydia Ravenberg heeft Reguillo C. donderdag veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij heeft een proeftijd van drie jaar en kreeg een boete opgelegd van SRD 6000. De veroordeelde had cocaïne-bolletjes met een brutogewicht van 1186 gram ingeslikt op 12 oktober van het afgelopen jaar. De magistraat kwam tot wettig en overtuigend bewijs en vonniste de man conform de eis van het Openbaar Ministerie. 

Reguillo C. was euro 5000 beloofd bij een geslaagde drugsuitvoer. De rechter merkte op dat de man puur uit financieel gewin heeft gehandeld. Ook had hij beter moeten nadenken. Uit eigen middelen kocht hij een ticket voor zijn moeder en zichzelf. Volgens de rechter had hij dat geld kunnen gebruiken om zijn financiële noden te dekken, maar de veroordeelde koos ervoor om de drugs uit te voeren. 

De veroordeelde verklaarde dat hij de drugs van een Braziliaan kreeg van wie hij gelden moest ontvangen. Dit bracht hem op het idee om de drugs te smokkelen naar Nederland. Inmiddels is de vrouw van deze man bevallen van hun kind, een zoontje. Hij heeft deze gebeurtenis gemist. Zijn advocaat Therese Roos deed het verzoek om deze eis van het Openbaar Ministerie te verminderen. De kantonrechter week echter niet af van de eis.  


Advertenties

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February