Dorp Langu juicht aanleg kunstgrasveld toe
19 Jan, 21:07
foto
Directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor geeft uitleg over de aanleg van een kunstgrasveld te Langu in het district Sipaliwini. (Foto: S&J/NII)


De leiding van Langu te Boven-Suriname is ingenomen met het voornemen van het ministerie van Sport en Jeugdzaken om een kunstgrasveld in het dorp aan te leggen. Zaterdag bracht een delegatie onder leiding van directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, een werkbezoek aan het gebied.

Het ministerie voert het derde traject uit van aanleg van diverse multipurpose sportaccommodaties in stad, district en in de gemeenschappen in de verder afgelegen gebieden. Kisoor heeft het proces van het aan te leggen kunstgrasveld voorgehouden aan het traditioneel gezag, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. Voor de voetbal-, sociale- en maatschappelijke begeleiding van de jongeren zullen er ook worldcoaches opgeleid worden door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Er is ook van gedachten gewisseld over een beheersstructuur voor het kunstgrasveld.

Het traditioneel gezag en de gemeenschap juichen de ontwikkelingen van een aan te leggen kunstgrasveld toe. Het ministerie geeft invulling aan het beleid voor het stimuleren van een bewegingscultuur door de fysieke sportinfrastructuur ter hand te nemen. Ook zal in de behoefte aan sportmateriaal voor het gebied Langu op korte termijn worden voorzien.


Advertenties

Friday 28 February
Thursday 27 February