LVV Marowijne leert plantvermeerderingstechnieken
19 Jan, 08:33
foto
LVV Marowijne volgt een cursus 'Plantvermeerderingstechnieken'. (Foto: LVV)


Om de productie van fruitbomen te bevorderen, heeft het voltallige personeel van het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ressort Marowijne een interne praktische training 'Plantvermeerderingstechnieken' gevolgd. Met de training wordt getracht om hoogwaardige fruitplantjes van verschillende soorten aan te maken en te leveren. 

Door het stimuleren van de praktische ervaring van de voorlichters die belast zijn met plantvermeerdering, kan de productie ook worden verhoogd en kan het ministerie de gemeenschap beter van dienst zijn, zegt het LVV. Ook administratieve krachten zijn ook in de gelegenheid gesteld de training te volgen. De training is verzorgd door de ressortleider van Marowijne Ermond Kromopawiro met assistentie van de voorlichters.

Technieken als enten, marcotteren en oculeren zijn tijdens de training onder de loep genomen. Alle medewerkers hebben actief geparticipeerd en plantjes aangemaakt. De training wordt vervolgd en het uitzaaien, stekken en afleggen zullen dan behandeld worden.

Minister Rabin Parmessar prijst dit initiatief en hoopt dat de andere ressorten hieraan een voorbeeld nemen. Het ministerie moet dienstbaar zijn en het volk en moet te allen tijde kunnen beschikken over voldoende plantmateriaal laat de bewindsman optekenen. Het beleid is erop gericht om de productie in elke sector te stimuleren. 

Advertenties

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February