Bloedbank neemt modern informatiesysteem in gebruik
10 Dec, 07:27
foto
Maria Tjon A Loi, directeur van de Nationale Bloedbank, en Martin Greenslade van Tullow Suriname nemen het moderne bloedbank informatiesysteem in gebruik. (Foto: Raoul Lith)


Het fenomeen van kaartenbakken van bloeddonoren is verleden tijd bij de Bloedbank. Maandag is een goed, nieuw en modern Bloedbank informatiesysteem in gebruik genomen. "We zijn in staat alle procedures van de Bloedbank aan elkaar te koppelen," zegt Malti Adhin, waarnemend voorzitter van Surinaams Rode Kruis. 

Adhin merkt op dat met dit systeem er minder kans is op fouten. De procedure is efficiënter. "Je kunt analyseren wat er in elke procedure gebeurt zodat je het ook kan verbeteren”. Ze geeft als voorbeeld aan dat er nu precies gezien kan worden of ergens processen of testen van bloedproducten stagnatie ondervinden. Volgens Adhin betekent dit een verbeterde performance in zijn totaliteit van de Bloedbank.

Dit systeem gaat met een druk op de knop gegevens van bloeddonoren die jaren niet geweest zijn, snel kunnen oproepen. Ook bij de intake gesprekken kan gelijk worden nagetrokken of er voorheen problemen zijn geweest bij een persoon om daarop te anticiperen. Adhin merkt op dat met dit systeem menselijke fouten die voorheen gemaakt zijn, worden voorkomen. Bij dubbele codes of labels voor bloedproducten wordt er gelijk een waarschuwing gegeven. 

Tullow Suriname BV is bereid gevonden voor de financiering van de vernieuwing voor de Nationale Bloedbank. Maria Tjon A Loi directeur van de Nationale Bloedbank heeft samen met Martin Greenslade van Tullow Suriname BV het nieuwe systeem officieel in gebruik genomen door op een digitale knop te drukken. 

Raoul Lith

Wednesday 12 August
Tuesday 11 August