Oud-internationals Pietje Fränkel en Rinio Doest heengegaan
06 Dec 2019, 17:06
foto
Oud-international Iwan 'Pietje' Fränkel


Vrienden van Transvaal zijn in rouw gedompeld. Oud-international Iwan 'Pietje' Fränkel is vandaag overleden op 78-jarige leeftijd. De vorige week overleed op 67-jarige leeftijd in Nederland de oud-international Rinio Doest. 

Fränkel behoorde tot de absolute voetbaltop van de jaren '60 en 70. Zowel nationaal als internationaal heeft hij zijn sporen verdiend. De naam 'Pietje' kreeg hij van Waldi Brammerloo toen hij in Moengo voetbalde. Hij voetbalde ook voor de nationale selectie. Ook heeft Pietje Fränkel met alle Transvaal grootheden gevoetbald zoals Brammerloo, Schal, Bundel, Barron en anderen. In 1990 slaagde Pietje als trainer erin Transvaal naar de kampioenstitel te leiden, nadat de ploeg een moeilijk jaar achter de rug had onder andere vanwege het onderduiken van 8 spelers in Nederland. 

Doest was eerst een vertrouwde rechtsback en later centrale verdediger. Hij voetbalde samen met Wiene Schal, Wensley Bundel, Humbert Gesser, Bert Katt, Emile Barron, Siegfried Grootfaam en anderen. Doest werd met Transvaal Caribisch kampioen in 1973. Hij is maandag in besloten kring gecremeerd in Rotterdam, Nederland.

Zowel Rinio Doest als Pietje Fränkel waren zeer gedisciplineerde voetballers die ook in het dagelijks leven als mens lieten blijken over hoge morele normen en waarden te beschikken. De vereniging Vrienden van Transvaal condoleert alle nabestaanden, vrienden, kennissen en heel Suriname.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March