China geeft herdenkingszegel bij staatsbezoek Bouterse
04 Dec, 20:25
foto
Volksrepubliek China heeft een zegel uitgegeven ter gelegenheid van het staatsbezoek van president Desi Bouterse. Links van hem de Chinese ambassadeur Liu Quan. (Foto's: NII)


De Chinese overheid heeft een herdenkingszegel uitgegeven tijdens het bezoek van president Desi Bouterse van 27-30 november. Hij was op uitnodiging van president Xi Jinping te gast in de Volksrepubliek China. Op de herdenkingszegel staat een foto van president Bouterse met de boodschap Embracing the valuable friendship between the peoples of Suriname and China through a strong and durable strategic partnership.

President Bouterse voelt zich vereerd dat er een herdenkingszegel ter ere van zijn staatsbezoek is uitgegeven. Het staatshoofd stond ook stil bij de hechte relatie die beide landen al jaren onderhouden. Surinames ambassadeur in China, Patty Chen, gaf aan dat uitgifte van deze postzegel een demonstratie is van het wederzijdse respect dat beide landen voor elkaar hebben, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 


De bilaterale relatie tussen China en Suriname loopt al 44 jaar en is ontwikkeld tot een partnerschap gebaseerd op een sterke en solide structuur voor gediversifieerde samenwerking. De uitgifte van de herdenkingszegel benadrukt verder een addidtionele brug naar een sterke en duurzame strategische partnerschap tussen Suriname en de Volksrepubliek China. De uitgifte van de zegel is mogelijk gemaakt door de Filatelisten Associatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, de China Post Group en de Nationale Filatelisten Associatie van China. Tijdens deze plechtigheid was de Chinese ambassadeur Liu Quan ook aanwezig.

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January