Grassalco draagt gerenoveerd vrouwencentrum over
03 Dec, 12:28
foto
Het vrouwencentrum Pikin Saron voordat het was gerenoveerd. (Foto's: NV Grassalco)


Het vrouwencentrum Pikin Saron is voor zo'n SRD 75.000 volledig hersteld. NV Grassalco heeft de kosten voor de renovatie op zich genomen. Het dorp Pikin Saron ligt niet ver van de goudoperatie van het bedrijf. Begin dit jaar heeft het staatsmijnbouwbedrijf ook een speeltuin aan de dorpsgemeenschap gedoneerd.

Het gebouw dat er al meer dan 20 jaar staat, kwam er op initiatief van de Nationale Vrouwenbeweging Suriname. Door de jaren heen was het gebouw in een deplorabele staat geraakt. "Dit gebouw heeft een emotionele en materiële waarde voor vrouwen van Pikin Saron. De stenen zijn door de vrouwen zelf gemaakt," laat Deborah Bisai, dorpsbasja en bestuurslid van de vrouwenorganisatie optekenen in een persbericht van NV Grassalco. In het verleden werd het pad gebruikt om de vrouwen sociaal-maatschappelijk en economisch te versterken. Dat zal volgens haar weer worden opgepakt.

Het vrouwenbestuur wil de leden van zijn organisatie trainen in het vervaardigen van textiel voor diverse ziekenhuizen. Het voert daartoe gesprekken met het ministerie van Volksgezondheid om via de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling, de vrouwen van de organisatie te trainen. In het centrum zal daartoe een speciale textielruimte worden ingericht.

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May